ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
MALZEMELER
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 çorba kaşığı karışık salça
- tuz
- 4 bardak su
- 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
YAPILIŞI
Öncelikle fasulyelerimizin varsa kılçıklarını temizleyip doğrayalım ve suda yıkayalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı zeytinyağıyla 1-2 dk kavuralım. Daha sonra fasulyeleri ilave edip tuzunu atalım. Fasulyeler yeşilden sarı renge dönüp biraz yumuşayıncaya kadar kısık ateşte arada bir karıştırarak kavuralım. Daha sonra domatesini ve salçasını koyalım. Suyunu ilave edelim. Pişmeye bırakalım. Afiyet olsun :) :)
Yorumlar
Yorum Gönder