FISTIK EZMESİ
MALZEMELER
- 1 kilo kabuklu yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Fıstıkların kabuklarını ayıklayalım. İçindeki mor kabukları da temizleyelim. Mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar çekelim. İçerisine zeytinyağı ve balı da koyup iyice karıştıralım. Fıstık ezmemiz hazır. İşte evde kendimiz yababileceğimiz kadar kolay ve lezzetli bir tarif. İçine koyduğumuz balın hakiki olmasına özen gösterelim. Özellikle de çocuklar için gönül rahatlığıyla yedirebileceğimiz muhteşem bir tat. İçinde katkı olmadığı için tüketme süresini kısa tutmak en iyisi olacaktır. Afiyet olsun :)
Yer fıstığı B ve E vitamini içerir. Kan şekerini düzenler. Lif açısından zengindir ve tok tutar. İyi bir protein kaynağıdır :)
Yorumlar
Yorum Gönder