KURU KAYISILI KURABİYE

    KURU KAYISILI KURABİYE

    MALZEMELER

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı doğranmış kayısı kurusu
  • 1 paket kabartma tozu

    YAPILIŞI
    Derin bir kabın içine oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ve pudra şekerini koyalım. Yumurtayı ilave edelim. Üzerine ilk önce 2 su bardağı mısır nişastasını sonra 2 su bardağı ununu koyalım. Kabartma tozunu da ilave edip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Gayet küçük doğradığımız kuru kayısılarımızı da hamurumuza katıp elimizle tekrar yoğuralım.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım ve hafif yağladığımız tepsimize dizelim. 170 derece fırında pişirelim. Unutmayalım; üstü beyaz kalıcak, altı hafif pembeleşince fırından alalım. Her fırının pişirme süresi farklı olduğundan süre veremiyorum. Umarım beğenirsiniz, ağızda dağılan yumuşak bir kurabiye. Afiyet olsun :)



Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar