BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ TATLISI

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ TATLISI

MALZEMELER

  • 5 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım su bardağından 1 kaşık fazla şeker
  • 1 paket sade petibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 25 gram margarin 
  • 1 paket vanilin
   üzer için ;
  • tarçın
  • ceviz
    YAPILIŞI
     Tencereye sütü, nişastayı, unu ve şekerini koyup ocakta karıştırarak pişirmeye başlayalım. Muhallebimiz kıvam almaya başlayınca vanilin ve margarini koyup göz göz olana kadar pişirelim. Fazla büyük olmayan dikdörtgen borcam kullanalım. Borcamın dibini ıslatalım ki bisküvilerimiz yapışmasın. En alt sıraya sade bisküvilerimizi 1 sıra dizelim. Üzerine muhallebiden yeterli miktarda döküp kaşıkla düzeltelim. Sonra  kakaolu bisküvimizden bir sıra dizelim. Yine muhallebimizi üzerine yayalım. Sade bisküviden son katımızı yapalım. Üzerine yeteri kadar tarçın ve ceviz serpelim. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim. Afiyet olsun :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar