ŞİPŞAK KREP
MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- tuz
YAPILIŞI
Öncelikle yumurtaları iyice çırpalım. Ardından süt,un ve bir tutam tuz katarak iyice pürüzsüz
olana dek çırpalım. Yanmaz tavamıza yarım tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karışımımızdan bir küçük kepçe dökelim. Altlı üstlü pişirelim.Karışımımız bitene kadar bu işleme devam edelim.Yalnız tavaya
her karışım dökmeden önce yarım tatlı kaşığı sıvı yağ kullanmayı unutmayalım. Pişen krepleri
lor,bal,peynir ve marmelat ile servis edebilirsiniz. Ben evimde bulunan vişne marmelatı kullandım.
(kızlarımın yoğun isteği üzerine) . Afiyet olsun:) :)
Yorumlar
Yorum Gönder