SÜTLÜ İRMİK TATLISI
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 8 çorba kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 2-3 tatlı kaşığı tarçın
- 12 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Sütün içine irmik ve toz şeker koyup orta ısıda ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Koyulaştıktan sonra vanilya ve margarini koyup iyice karıştıralım. Yoğun kıvam aldığı zaman ıslattığımız dikdörtgen borcama dökelim. Üzerine tarçın serpelim. Dolapta soğutalım. Kare dilimler şeklinde kesip servis edelim. İsterseniz üzerine kıyılmış ceviz veya fındık dökebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder