İKİ MEYVELİ KEK

    İKİ MEYVELİ KEK

    MALZEMELER

  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • vanilin
  • kabartma tozu
  • 14-15 adet küçük kuru kayısı
  • 30 adet vişne
  • pudra şekeri (üzeri için)
    YAPILIŞI
     Derince bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalım. Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilin, un ve kabartma tozunu koyup kek hamuru elde edelim. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurun yarısını dökelim ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. Döktüğümüz hamurun üzerine doğradığımız kuru kayısıları gezdirelim. Hamurun diğer yarısını koyalım. Hamurun üzerine vişneleri tek tek dizelim. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Fırından aldığımız kekin üzerine pudra şekeri serpelim. 15-20 dk kalıptan çıkarmadan ılımaya bırakalım. Yapımı kolay ve lezzetli bir kek. Şimdiden afiyet olsun :)
     





Yorumlar

Popüler Yayınlar