ZEYTİNYAĞLI KIYMALI TAZE FASULYE KAVURMASI


   ZEYTİNYAĞLI KIYMALI TAZE FASULYE KAVURMASI

   MALZEMELER

  • 500 gr taze fasülye
  • 250-300 gr kıyma
  • yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Bir tutam maydonoz
  • tuz

   YAPILIŞI
   Öncelikle fasülyelerin kılçıklarını ayıklayalım. Daha sonra uzunlamasına kesip parmak uzunluğunda doğrayalım.Yeteri kadar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayalım. Tencereye soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavuralım. Kıymayı koyup tekrar kavuralım. Yemeklik doğradığımız domatesi ve  yine küçük doğradığımız sarımsakları ilave edelim. Birkaç dk pişirelim. Son olarak fasülyeleri de katıp tuzunu ve doğradığımız maydanozları da ilave edelim. Yemeğimiz servise hazır. Umarım dener ve beğenirsiniz. Fasülyenin en lezzetli hali diyorum.  Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar