ISLAK KEK
ISLAK KEK
MALZEMELER
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (yoksa yoğurt da olabilir)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1-2 çorba kaşığı kakao
YAPILIŞI
Derince bir kabın içine yumurtayı ve şekeri koyup iyice çırpalım. Ardından süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım. Daha sonra karışıma kabartma tozu ve unu da ekleyerek hamur kıvamına getirelim. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza dökelim. Ben dikdörtgen borcam kek kalıbını kullandım. 170° fırında pişirelim. Kekimiz pişerken biz sosumuzu hazırlayalım. Ayırmış olduğumuz karışımı tencereye dökelim, üzeine bir bardak süt, 1-2 kaşık kakao ekleyip pişirelim. Pişirdiğimiz sosumuzu soğumaya bırakalım. Kekimizi kürdanla kontrol edelim. Pişen kekimizi fırından alıp 5-10 dk beklettikten sonra kürdanla küçük delikler yapalım. Ben böyle yapıyorum, çünkü sosun kekin içine daha iyi karıştığını düşünüyorum. Sonra keki kare dilimler şeklinde kesip, sosumuzu üzerine eşit miktarda gezdirelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder