ZERDEÇALLI DEREOTLU BULGUR PİLAVI
ZERDEÇALLI DEREOTLU BULGUR PİLAVI
Zerdeçal çok güçlü bir baharattır. Bağışıklığı güçlendiren ve antioksidan değeri yüksek bir baharattır. Zerdeçal tüketmeyi seviyorum. Bu sevgim doğal olarak özellikle de kış aylarında biraz daha yoğunlaşabiliyor. Çünkü kendisi şifa deposu bir baharat olduğu için çorbaya, tatlıya, tuzluya, pilava derken yine şifa niyetine sıklıkla kullanıyorum. Zerdeçallı bulgur pilavıda yine kış aylarında genellikle yaptığım bir pilavdır. Çokta lezzetli olur. Özellikle et, tavuk, ızgara ve köfte gibi yemeklerin yanında çok yakışıyor. Zerdeçalı nerde kullanabilirim sorusuna da böyle lezzetli bir cevap olmuş oluyor. Bence denemelisiniz.
MALZEMELER
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 su bardağı su
- Bir tutam kıyılmış dereotu
- Tuz
Yorumlar
Yorum Gönder