ZERDEÇALLI DEREOTLU BULGUR PİLAVI


     ZERDEÇALLI DEREOTLU BULGUR PİLAVI

     Zerdeçal çok güçlü bir baharattır. Bağışıklığı güçlendiren ve antioksidan değeri yüksek bir baharattır. Zerdeçal tüketmeyi seviyorum. Bu sevgim doğal olarak özellikle de kış aylarında biraz daha yoğunlaşabiliyor. Çünkü kendisi şifa deposu bir baharat olduğu için çorbaya, tatlıya, tuzluya, pilava derken yine şifa niyetine sıklıkla kullanıyorum. Zerdeçallı bulgur pilavıda yine kış aylarında genellikle yaptığım bir pilavdır. Çokta lezzetli olur. Özellikle et, tavuk, ızgara ve köfte gibi yemeklerin yanında çok yakışıyor. Zerdeçalı nerde kullanabilirim sorusuna da böyle lezzetli bir cevap olmuş oluyor. Bence denemelisiniz.

       MALZEMELER

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı su
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Tencereye sıvıyağ alın. Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavurun. Tereyağı, bulgur ve tuzu ilave edip 2 dk kadar kavurun. Su ve zerdeçalı ilave edip karıştırın. Kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekene kadar önce orta sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişince biraz dinlenmeye bırakın sonrasında kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Dilerseniz servis aşamasında üzerine karabiber serpebilirsiniz yakışıyor. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar