TAVADA KIZARMIŞ TAVUK


     TAVADA KIZARMIŞ TAVUK

     Bugün akşam ne pişirsem sorusuna belki sizlere bu tarifimle yardımcı olabilirim diye düşündüm ve bu çok pratik ve de son derece leziz olan bu tarifi sizlere paylaşmak istedim. Genellikle kuru bir ettir diye tabir ettiğimiz tavuk göğüs eti hazırladığımız sosla birlikte yumuşacık ve lokum gibi pişiyor güvenin. Yanına benim de yaptığım gibi patates püresi yada güzel bir pilav ve salata ile keyifli ve pratik bir akşam yemeği bizleri bekliyor diyebilir miyiz :)

      MALZEMELER
  • 1 adet tavuk göğüs ( yaklaşık 400 gr ve yarı buzlu halde )
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri baharatı
  • Çok az karabiber
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvıyağ
      HAZIRLANIŞI

      Tavuk göğüs etini çok ince olmayacak şekilde eninden keserek dilimleyin. Dilimlenmiş tavukları derin bir kabın içine alın. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt, sarımsak, köri baharatı, karabiber ve yeterince tuz ekleyip bir güzel karıştırın. Üzerini kapatın ve en az yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Yapışmaz özelliği olan tavaya yeterince sıvıyağ koyup ısıtın. Un ve mısır unu aynı tabakta karıştırın. Tavukları un karışımına iyice bulayıp tavaya alın ve iki taraflı orta ateşte çevirerek kızartın. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar