TUZLU KIVRIM ÇÖREK
TUZLU KIVRIM ÇÖREK
Bu mini çörekleri bence çok seveceksiniz. Son derece lezzetli bir hamur ve lezzetli çörekler bunlar. Çay yanına, misafirlerinize yada acıkınca elimin altında atıştırmalık bir şeyler bulunsun diye yapabileceğiniz bu nefis çörekleri mutlaka denemelisiniz. Çörekler tazeliğini 3-4 güne kadar koruyacaklardır.
MALZEMELER
- 100 gram oda ısısında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı susam
- 1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta, yoğurt, şeker ve tuzu alıp iyice karıştırın. Çörek otu, susam, kavrulmuş susam ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elinizle yuvarlayın. Tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak 25-30 cm uzunluğunda rulo yapın ve hamuru kendi etrafında dolayarak yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde yapın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine elinizle hafif bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt kısımları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder