PORTAKALLI ZENCEFİLLİ ÜZÜMLÜ KEK


     PORTAKALLI ZENCEFİLLİ ÜZÜMLÜ KEK

     Portakal zencefil ve üzümün bir arada olduğu harika bir kek olmakla birlikte, benim içinde kış aylarının adına yakışır şüphesiz vazgeçilmez en güzel keklerinden biridir. Kış deyince benim aklıma portakal, zencefil ve üzüm gelir doğrusu ve bu üçlüyü de çok severim. Üçü bir arada olunca da keke inanılmaz yakışıyorlar. İşte bu kek o inanılmaz keklerden biri. Portakallı zencefilli üzümlü kek bizim  ailece kışın en çok sevdiğimiz  ve tercih ettiğimiz keklerden biridir. Sizlerde ailenize misafirlerinize lezzetli bir kış keki yapmak isterseniz bence bu tarifi hemen denemelisiniz. 

      MALZEMELER

  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakalın suyu
  • 4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
      HAZIRLANIŞI

      Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine yoğurt, sıvıyağ, zencefil, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip bir güzel karıştırın. Ardından un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip tekrar bir güzel karıştırın. Son olarak kuru üzüm ilave edip karıştırın. Öncesinde tereyağı ile yağlanmış ortası delik kek kalıbına kek hamurunu dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi kontrolü ile pişmeye bırakın. Fırından çıkan keki soğuması için üzerini örtüp dinlendirin. Sonrasında kek kalıbını ters çevirip üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar