HAMUR AŞI ÇORBASI
HAMUR AŞI ÇORBASI
Yine çok güzel yöresel bir çorba tarifi getirdim sizlere:) Yeşil mercimekli hamur aşı çorbası yapacağız ve üstelik çorbanın hamurunu da tabiiki kendimiz yapacağız. Ev yapımı çok lezzetli bir çorba olacak. Kış aylarında yapılabilecek en güzel çorbalardan biridir. Adı çorba ama bana sorarsanız ana yemek formunda çünkü çok besleyici ve doyurucu özelliği olan bir çorba. O nedenle hamur aşı çorbası başlı başına benim için yeterli olabiliyor. Bu arada çorbanın lezzetini ve vitaminini biraz daha desteklemek isterseniz ölçüde kullanılan su miktarının yarısını et suyu veya tavuk suyu olarakta kullanabilirsiniz. Hazırlayacağımız hamurdan iki ölçü çorbalık yapmış olacağız. Kestiğimiz eriştelerin yarısını bu çorba için kullanacağız. Diğer yarısını da benim yaptığım gibi fırın tepsisine yerleştirip 220 derecelik fırın ısısında çok az fırınlayarak cam bir kavanozun içine alıp uzun süre muhafaza edebilirsiniz. En azından sonrası için elinizin altında çorbalık erişteleriniz hazır olmuş olur.
MALZEMELER
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağına yakın su
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1,5 litre su
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Yorumlar
Yorum Gönder