PİTA EKMEĞİ
PİTA EKMEĞİ
Yapımı çok kolay lezzetli bir ekmek tarifim var. Evde pişmiş tandır ekmeği gibi düşünebilirsiniz. İster kahvaltıya sıcacık, isterseniz akşam yemeği yanına, yahut misafir sofralarınıza, bana sorarsanız her öğün sofralara yakışan bir ekmek pita ekmeği. Ekmeğin özelliği mükemmel bir şekilde kabarması ve içi boş olması nedeni ile içine istediğiiz bir malzemeyi koyup sandviç gibi de tüketebilirsiniz. Köfte ekmek olarakta harika oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırın. Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırın. Azar azar un ve tuz ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatın ve 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp bir kaç kez yoğurarak havasını alın. Hamuru 10 adet eşit bezeye kesip elinizle yuvarlayın. Bezelerin üzerini örtüp 15 dk dinlendirin. Sonrasında her bir bezeyi hafif unlayarak çay tabağından az büyük olacak şekilde merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açın. Açılan bezelerin üzerlerini hava almayacak şekilde kapatıp 15- 20 dk dinlendirin. Bezeleri birbirine değmeyecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve önceden iyice ısıtılmış 250 derece fırında ekmekler kabarıp kızarana kadar pişirin. Kısa sürede pişiyor o nedenle gözünüzü fırından ayırmayın. Ben ekmekler fırından çıkınca üzerlerine tereyağı sürdüm. Dilerseniz sizde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder