SAKALLI POĞAÇA
SAKALLI POĞAÇA
Pastanelerin olmazsa olmazı gözdesi sakallı poğaça yapalım istedim bugün ne dersiniz. Bu poğaçanın hamuru yumuşacık çok lezzetli bir şey oluyor seveceksiniz. Misafirlerinize yada çocukların beslenme çantalarına kolaylıkla yapabilirsiniz. Sakallı yada bir diğer adı saçaklı poğaça hazırlarken maydanoz sevmeyenler onun yerine alternatif olarak dereotu yada kaşar peynir rendesi kullanarakta yapabilirler.
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı oda ısısında yoğurt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4- 4,5 su bardağı un
- Yarım demet kıyılmış maydnoz
- Krem peynir ( dilediğiniz kadar )
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Derince bir kabın içine su, maya ve şekeri alıp iyice karıştırın. Üzerine yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar karıştırın. Tuz ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamuru tezgaha alıp bir kaç kez daha yoğurup havasını alın. Hamurdan cevizden az büyük parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde yapın ve aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerini örtüp 15 dk dinlendirin. Sonrasında poğaçaların her birinin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçaları ılıması için bekletin. Sonrasında poğaçaları biraz pay bırakarak tamamen hamurdan koparmadan ortadan ikiye kesin. Poğaçaların ortalarına ve kenar kısımlarına bolca peynir sürün. Sonrasında kenar kısımlarını maydanoza bulayın. Nefis sakallı poğaçalar hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder