FINDIK LAHMACUN


     FINDIK LAHMACUN

     Kendileri küçük olabilir ama lezzet yönünden oldukça iddialılar. Fındık lahmacun Tarsus yöremize ait sevilen bir lezzettir. Sofraya geldiği an inanın kaç tane yediğinizi sayamıyorsunuz bile. O nedenle dikkatli olun derim 😊 Bu tarifimle de kendiniz eviniz de en kolayından fındık lahmacunlar yapabileceksiniz. Bu ölçülerle yaklaşık 16- 17 adet lahmacun çıkıyor. En kısa zamanda denemenizi öneririm. 

      MALZEMELER

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
      Kıymalı Harç İçin;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI 

      Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık suyu alıp karıştırın. Üzerine tuz ve un ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Kıymalı harcı için soğan ve biberi doğrayıp ince ince kıyın. Sarımsakları minik doğrayın. Uygun bir kabın içine tüm malzemeyi alıp bir güzel karıştırın. Mayalanan hamuru hafif un serpili tezgaha alıp havasını alın. Hamurdan cevizden az büyük parçalar kesin ve elinizle yuvarlayıp bezeler yapın. Bezeleri hafif unlayarak merdane yardımı ile çay tabağı kadar büyüklüğünde tek tek açın. Fırın tepsisine çok az un serpin. Açtığınız bezeleri tepsiye yerleştirin. Bezelerin orta kısımlarına birer yemek kaşığı kıymalı harç koyup yayın. 210 derece ısıtılmış fırında alt kısımları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.     

Yorumlar

Popüler Yayınlar