YEŞİL MERCİMEKLİ ŞEHRİYE PİLAVI


     YEŞİL MERCİMEKLİ ŞEHRİYE PİLAVI

     Çok sevdiğim bir pilav tarifi vermek istiyorum. Bu pilav öyle güzel öyle lezzetli bir şey oluyor ki tek başına bile bir ana yemek niteliğinde diyebilirim. Tabiiki de sizler et ve tavuk gibi yemeklerinizin yanına yapabilirsiniz. Bende çoğu zaman öyle yapıyorum. Hanımlar gün sofralarınız için de yapabilirsiniz bence çok yakışacaktır. Sıkıldık hep aynı pilavları yemekten diyorsanız da tarife mutlaka bir göz atın ve hatta bir an önce deneyin derim.

      MALZEMELER
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdaçal
  • 2 su bardağı su
  • Bir atım karabiber
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Yeşil mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve biraz yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp hafif sudan geçirin. Yemeklik doğranmış soğan, sıvıyağ ve tereyağı tencereye alıp soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Şehriye, yeterince tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyip 2 dk kavurun. Mercimek ve su ilave edip karıştırın. Sonrasında önce orta ateşte sonrada kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Afiyet olsun. 
    

Yorumlar

Popüler Yayınlar