CENNET ÇORBASI
CENNET ÇORBASI
Cennet çorbası soğuk havalarda sık sık tüketilmesi gereken grip savar bir çorbadır bana göre. Bu arada bu nefis çorba Bursa ilimize ait yöresel bir çorbadır. Besleyici değeri yüksek bir çorba olmakla birlikte tavuk suyunun katkısı ile de çok lezzetli ve protein değeri yüksek bir çorbadır. Denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Hatta kış aylarında sıklıkla sofranızdan eksik etmeyin.
MALZEMELER
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Tencereye tereyağı alıp eritin. Mısır unu ilave edip 2 dk kavurun. Küp küp doğranmış patates, soğan ve sarımsağı ekleyip 2 dk daha kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavuk suyu ve su ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya dek blenderden geçirin. Tavaya sıvıyağ ve kırmızı pul biberi alıp ısıtın ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet şifa olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder