NOHUTLU HAYDARİ


      NOHUTLU HAYDARİ

      Mezelerin en güzeli diyebilir miyiz ona. Haydari benim en sevdiğim mezelerden biridir. Evinizde bulunan bir kaç malzeme ile kolaylıkla hazırlanabilen lezzetli bir mezedir. Ama ben bu sefer akşam için ana yemeğin yanına haydariyi yancı olsun diye üzerine nohut ekleyip öyle hazırladım. Nefis bir şey oldu. Bu hali ile besleyici ve doyurucu olma özelliği katlanarak artmış oldu. Sizlerde ister meze, ister yardımcı yemek yada haydariyi benim yaptığım gibi bu şekilde hazırlayıp tek başına doyurucu ve sağlıklı bir öğün haline getirebilirsiniz. 

       MALZEMELER
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz ( peynir tuzlu ise kontrollü tuz ekleyin )
        Üzeri için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz 
      HAZIRLANIŞI

      Derin bir kabın içine peyniri alıp çatalla ezin. Üzerine yoğurt, sarımsak, nane, dereotu, tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Uygun bir servis tabağına alın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve kavurun. Üzerine nohut, kırmızı pul biber ve yeterince tuz ekleyip 2-3 dk kadar kavurun. Sonrasında nohutları haydarinin üzerine alın ve kıyılmış dereotu serpin. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar