ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE

 
    ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE
    
    MALZEMELER

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı salça 
  • tuz
  • karabiber
     HAZIRLANIŞI
     
     Fasulyeleri bir gece öncesinden yeteri kadar suyla ıslayalım. Ertesi gün ıslamış olduğumuz suyla orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım. Bu işlemi köpük oluştukça tekrarlayalım. Fasulyeler haşlanınca suyunu süzelim ve soğuk suyun altında yıkayalım. Tencereye soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağla  kavuralım. Salçasını katıp karıştıralım. Ardından fasulyeleri, suyunu ve yeteri kadar tuzunu da ilave edip pişmeye bırakalım. Suyun miktarı fasulyelerin  üstünü çok az geçecek kadar olmalıdır. Kuru fasulye yemeğimiz pişince bir miktar karabiber serperek servis edelim. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar