ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE
ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE
MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri bir gece öncesinden yeteri kadar suyla ıslayalım. Ertesi gün ıslamış olduğumuz suyla orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım. Bu işlemi köpük oluştukça tekrarlayalım. Fasulyeler haşlanınca suyunu süzelim ve soğuk suyun altında yıkayalım. Tencereye soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağla kavuralım. Salçasını katıp karıştıralım. Ardından fasulyeleri, suyunu ve yeteri kadar tuzunu da ilave edip pişmeye bırakalım. Suyun miktarı fasulyelerin üstünü çok az geçecek kadar olmalıdır. Kuru fasulye yemeğimiz pişince bir miktar karabiber serperek servis edelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder