YOĞURTLU BALKABAĞI


    YOĞURTLU BALKABAĞI
   
     MALZEMELER

  • 1 kg balkabağı ( yaklaşık 2 dilim )
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • nane
      HAZIRLANIŞI

      Kabakların kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Tencerede yeteri kadar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğümüz kabakları uygun bir servis tabağına alalım ve ılımasını bekleyelim. Rendelediğimiz sarımsakları yoğurtla birlıkte karıştıralım. Kabakların üzerine yeteri kadar tuz ilave edip sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Zeytinyağ ve nanesini de atalım. Balkabağı salatamız hazır. Afiyet olsun :) 

      

Yorumlar

Popüler Yayınlar