YOĞURTLU BALKABAĞI
YOĞURTLU BALKABAĞI
MALZEMELER
- 1 kg balkabağı ( yaklaşık 2 dilim )
- 4-5 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz
- nane
HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Tencerede yeteri kadar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğümüz kabakları uygun bir servis tabağına alalım ve ılımasını bekleyelim. Rendelediğimiz sarımsakları yoğurtla birlıkte karıştıralım. Kabakların üzerine yeteri kadar tuz ilave edip sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. Zeytinyağ ve nanesini de atalım. Balkabağı salatamız hazır. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder