ALMAN PASTASI
ALMAN PASTASI
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI
Derince bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalım. Üzerine süt, sıvıyağ, un, vanilin ve en son kabartma tozunu atıp tekrar iyice karıştıralım. Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz kelepçeli kek kalıbına hamuru dökelim ve 160° fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Bu arada kek pişerken biz kremasını hazırlayalım. Tencereye tereyağ hariç tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim. Pişmeye yakın tereyağını ilave edelim ve ılımaya bırakalım. Kek pişince 15-20 dk kadar soğumaya bırakalım. Soğuyan keki ortadan ikiye keselim. Alt tabanını uygun servis tabağına yerleştirelim ve üzerine kremasını eşit ölçüde yayalım. Diğer kekimizide üzerine koyalım. Son olarak üzerine biraz pudra şekeri gezdirip buzdolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder