HAVUÇLU YAYLA ÇORBASI

 
    HAVUÇLU YAYLA ÇORBASI 

    MALZEMELER

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy havuç
  • 7 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • tuz
     Üzeri için;
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane 
     HAZIRLANIŞI 
  
     Pirinci yıkayıp süzelim. Havucun kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayalım. Pirinci ve havucu tencereye alıp 7 su bardağı su ile birlikte yumuşayana kadar pişirelim. Ayrı bir kabın içinde yoğurt ve unu güzelce çırpalım. Pişmiş olan pirincin suyundan hazırladığımız yoğurtlu karışıma azar azar 4-5 yemek kaşığı döküp karıştıralım. Bu karışımı tekrar tencereye azar azar ilave edelim ve sürekli kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca 3-4 dk kadar kaynatıp tuzunu ekleyelim ve ocaktan alalım. Tavamızın  içine zeytinyağ ve naneyi alalım. Biraz ısıtıp çorbamızın üzerine ilave edelim. Çorbamız hazır. Soğuk kış günlerinde bize de böyle sıcacık lezzetler lazım diyorum. Afiyet olsun :)
  
    



    

Yorumlar

Popüler Yayınlar