İRMİK HELVASI
İRMİK HELVASI
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı irmik
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık
- yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
- 1,5 bardak su
- 1 su bardak süt
- 1 su bardak şeker
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup eritelim. Ardından irmiği ilave edip rengi kahverengi olana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Yalnız kavurma işlemine başlamadan önce şerbeti için tüm malzemeyi bir kaba koyup şeker eriyene kadar karıştıralım. ( şerbeti kaynatmıyoruz ). İrmik kıvam almaya yakınken fındıkları katıp karıştıralım. Kavrulan irmiğe azar azar şerbetini dökelim ve kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim. Arada bir kariştıralım. Suyunu çekip kıvamlaşınca ocaktan alıp 15-20 dk kadar demlenmeye bırakalım. İrmik helvamız hazır. İstediğiniz şekli verip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder