FIRINDA KIYMALI MAKARNA
FIRINDA KIYMALI MAKARNA
MALZEMELER
- 1 paket kelebek makarna
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 5- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- karabiber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Makarnayı yeteri kadar tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayalım. Suyu varsa süzelim ve 1 yemek kaşığı tereyağı ısıtıp makarnaya döküp karıştıralım. Diğer taraftan tencereye soğanları ve biberleri yemeklik doğrayalım ve kıymayı da ilave edip zeytinyağla birlikte iyice kavuralım. Salçasını ekleyelim. İsteğe bağlı yeteri kadar tuzunu ve karabiberini de atıp kenara alalım. Beşamel sos için, ayrı bir pişirme kabında tereyağını eritelim. Unu ilave edip 2 dk kadar karıştırarak kavuralım. Sütünü de ekleyip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Uygun bir borcama makarnanın yarısını koyalım. Üzerine hazırladığımız kıymalı sosu ilave edelim. Hazırladığımız beşamel sostan birkaç kaşık gezdirelim. Kalan makarnaları da ilave edelim. Beşamel sosu makarnanın her tarafına eşit bir şekilde yayalım. Son olarak üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri de serpip 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder