PATATESLİ DİLİM BÖREK
PATATESLİ DİLİM BÖREK
MALZEMELER
- 5 adet yufka
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 2- 3 adet yeşil soğan
- 1 adet büyük havuç
- tuz
- karabiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup püre haline getirelim. Üzerine havucu rendeleyip, taze yeşil soğanı küçük küçük doğrayalım. Göz kararı tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırarak bir kenara alalım. İlk yufkayı açalım ve her tarafına bir miktar sıvıyağ sürelim. Hazırladığımız patatesli harçtan yeteri kadar koyup 2. yufkayı üzerine koyalım. Tekrar bir miktar sıvıyağ sürüp harcımızdan koyalım ve bu işleme yufkalar bitene kadar devam edelim. Son yufkayı da koyduktan sonra iki kenarını içine alıp yufkaları rulo gibi saralım. Ruloyu ortadan ikiye keselim ve üzerine streç film geçirip buzdolabında 2 saat kadar bekletelim. Bekletmemizin nedeni rulolarımızı dilimlerken daha iyi sonuç almaktır. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine rulodan iki parmak kalınlığında kestiğimiz dilimleri yerleştirelim. İsterseniz dilimleri daha incede tutabilirsiniz. Dilimlerin üzerine hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürelim. Ben bazı dilimlerin üzerine kırmızı pul biber serptim eğer benim gibi acı baharat seviyorsanız sizde deneyebilirsiniz. Dilimler fırına girmeye hazır. 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder