EL AÇMASI KIYMALI BÖREK
EL AÇMASI KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- tuz
İç harcı için;
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle hamur için derin bir kabın içinde un, maya ve yeteri kadar tuzla birlikte azar azar su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 40-45 dk kadar mayalanmasını bekleyelim. Soğanları yemeklik doğrayalım. Tavada sıvı yağla birlikte 3-5 dk kadar soteleyelim. Kıymasını katıp tuz ve karabiberini de ilave ederek kavuralım. Ilımaya bırakalım. Mayalanan hamurdan küçük bezeler yapalım. Tezgahın üzerini biraz unlayalım çünkü un dökerek açacağımız bir hamur olacak. Merdaneyle elimizin büyüklüğü kadar açalım ve hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar koyup yarım ay şeklinde kapatalım. Çatalla kapattığımız kenar kısımlarına bastıralım. Yanmaz tavada az sıvıyağ dökerek kısık ateşte iki taraflı kızartalım. Hamur bitene kadar aynı şekilde devam edelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder