İÇLİ KÖFTE
İÇLİ KÖFTE
MALZEMELER
- 400 gr kıyma
- 2 adet büyük boy soğan
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- bir tutam maydanoz
- tuz
- karabiber
- kırmızı pulbiber
Köftesi için;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz
- kimyon
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Büyük bir tavaya kıymayı koyalım ve iyice kaşıkla karıştırarak kavuralım. Küçük doğradığımız soğanları katıp sıvıyağla birlikte soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Küçük doğradığımız maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberinide yeterli miktarda ilave edip iç harcını soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına köftelik bulgur ve irmiği koyup 1 bardak kadar ılık suyla ıslayalım. 5 dk kadar bekletelim. Üzerine küçük doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı katalım. Yumurta ve salçasını ilave edelim. Yeteri kadar tuz ve kimyon atıp yoğurma işlemine geçelim. Avucumuzla azar azar su döküp kıvamı macun gibi olana kadar yoğuralım. Yoğurma işlemi bitince en son 1 çay bardağı unu da ilave edip iyice elimizi ıslatarak karıştıralım. Cevizden biraz büyük parçalar alıp baş parmağımızla elimizi her defasında ıslatarak açalım. İçine hazırladığımız kıymalı harçtan bir miktar koyalım ve limon şeklini verelim.
Yorumlar
Yorum Gönder