TAZE SOĞAN VE TAZE NANELİ BULGUR PİLAVI

    TAZE SOĞAN VE TAZE NANELİ BULGUR PİLAVI

    Pilav sulu yemeklerin yanında olmazsa olmazıdır. Bu durum aynen bu şekilde benim için de geçerlidir. Akşama sulu yemek varsa mutlaka yanında pilavda vardır. Ama bu pilav öyle bildiğiniz pilavlara benzemez. Bulgur pilavını bu hali ile çok severim artı yavaş yavaş baharında gelmesiyle çokta sık yapacağım bir pilavdır. Bahar ve yaz pilavı diyebilirsiniz. İçindeki taze soğan ve taze nanenin kattığı o ferahlık hissini seveceksiniz. Biraz iddialı olacak ama bence bu pilavın yanına ana yemek bile istemeyeceksiniz. Bir kase yoğurt ve yanında biraz turşu ile harika olacaktır. 

     MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 adet taze soğan
  • 1 demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı su
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Tencereye sıvıyağ ve tereyağı alıp ısıtın. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dk karıştırarak kavurun. Su ve tuz ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın. Doğranmış taze soğan ve taze naneyi ilave edip bir güzel karıştırın. Bir süre pilav demini alsın. Afiyet olsun. 
      


 

Yorumlar

Popüler Yayınlar