ŞALGAMLI PEMBE KISIR

    ŞALGAMLI PEMBE KISIR

    Bana kısır demeyin çünkü bayılırım kısıra. Her gün olsa da hayır demem ayıla bayıla yerim. Ayrıca kısır benim için başlı başına çok nefis bir akşam yemeği bile olabilir. Yani hiç dert etmem. Çoğu zamanda böyle olmuştur zaten. Neyse lafı fazla uzatmadan tarife gelecek olursak sizi tadı ve görüntüsü ile farklı bir lezzet bekliyor. Doğrusu şalgamın kısıra bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim. Bana göre gayet başarılı bir ikili oldular. Çay saatlerinize gün sofralarınıza sunabileceğiniz farklı bir alternatif arıyorsanız bu kısırı denemelisiniz. 

     MALZEMELER

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı şalgam suyu
  • 1 adet soğan
  • 4 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet kornişon turşu
  • 3 yaprak marul
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( azaltabilir yada ilave edebilirsiniz )
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

      Şalgam suyunu tencere alıp kaynatın. Kaynayan şalgam suyunu bulgurun üzerine döküp karıştırın. Üzerini kapatıp 10 dk bekletin. Soğan, taze soğan, sarımsak, kornişon turşu, marul ve maydanozu küçük küçük doğrayıp bu malzemeleri bulgurların üzerine ilave edin. Limon suyu, sıvı yağ, kuru nane ve kırmızı pul biberi de ekleyip hepsini bir güzel karıştırın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar