MİSKET KÖFTE

    MİSKET KÖFTE

    Evet misket köfte dediğimiz şey aslında hepimizin bildiği klasik kuru köftenin, küçük küçük yuvarlanmış daha sevimli bir halidir diyelim. Ama bu köftecikleri bu sefer elimizle yuvarlayıp sonrasında kızartıp bırakmayalım. Neden mi, çünkü bir kaç dokunuşla daha lezzetli köfteler yapabilirsiniz. O dokunuş nedir derseniz de ilki, köftenin içine koyacağımız yoğurt. Yoğurt sayesinde köftelerin içi daha bir yumuşak olacak. İkincisi ise sonrasında köfteleri tereyağı ve pul biberle buluşturacağız. En son dokunuş olarak da biraz soğan ve maydanozla süsleyip finalde nefis köfteler bizi bekliyor olacak. Yanına da mis gibi spagetti makarna. E haydi bakalım herkes sofraya :)

     MALZEMELER

  • 400 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri baharatı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam iri kıyılmış maydanoz
      HAZIRLANIŞI

      Köfte için yoğurma kabına kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, yumurta, galeta unu, yoğurt, salça, maydanoz, yeterince tuz, karabiber ve köri baharatı ilave edip iyice yoğurun. Kıymalı harçtan misket büyüklüğünde köfteler yapın. Tavaya yeteri kadar sıvı yağ koyup kızdırın. Köfteleri ekleyin ve çevirerek her tarafını eşit bir şekilde kızartarak pişirin. Ayrı bir tavada tereyağı ve kırmızı pul biberi kızdırın. Pişen köfteleri tavaya alıp 2 dk kadar soteleyin. Köfteleri servis tabağına alın. Piyazlık doğranmış soğan ve iri kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar