PATATESLİ MAYONEZLİ MİNİ BÖREK
Dışı çıtır içi yumuşacık bir börek tarifim var. Bu börekte farklı bir iç malzeme kullandım. Alışılagelmiş bilindik börek iç harçlarından biraz farklı olacak. Çay saatlerinize yada kahvaltılarınıza bence her şekilde lezzet ve renk katacak. Bu hazır yufkalar olmasaydı ne yapardık bilmiyorum. İyi ki varlar. Varlar ki onlarla kısa sürede böyle birbirinden nefis börekler yapabiliyoruz.
MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 3 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı yoğurt ( sulu olmasın )
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın. Kabuklarını soyup küçük küçük küp küp doğrayın. Üzerine tuz, yoğurt, mayonez ve kuru nane ilave edip karıştırın. İlk yufkayı tezgaha serin. Üzerine su ve sıvıyağ karışımından her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımı ile sürün. Üzerine diğer yufkayı serin. Karışımdan yine yufkanın her tarafına olacak şekilde sürün. Yufkayı 16 eşit parçaya kesin. Geniş olan kısmına yeterince iç malzeme koyup rulo şeklinde sarın. Tüm yufkayı bu şekilde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder