KAVRULMUŞ KURU FASULYE MEZESİ

    KAVRULMUŞ KURU FASULYE MEZESİ

    Pratik ve lezzetli bir meze tarifim var. Izgara tavuk yada ızgara köfte gibi yemeklerinizin yanında tüketebileceğiniz güzel bir meze. Sofrada farklı meze çeşitlerini seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kuru fasulyeyi öncesinden haşlayıp dondurucuya birer porsiyon şeklinde atarsanız, canınız istediğinde dolaptan çıkarıp kısa bir süre beklettikten sonra bu harika mezeyi çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

     MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Çok az karabiber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Soğanı ince ince piyazlık olarak doğrayın. Tavaya sıvı yağ ile birlikte soğanı alıp soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine fasulye, kırmızı pul biber, karabiber ve yeterince tuz ilave edip 2 dk karıştırarak kavurun. Ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Fasulyeyi servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar