IZGARA TAVUK
Tavuk göğsü yağsız ve yavan bir besin olabilir ama gerektiği şekilde sos ve baharatlarla marine edildiği zaman inanılmaz lezzetli olur. Bugünkü tarifimde çook pratik ve gerçekten de leziz bir öğün olacak. Bu tarz tariflerde zamanınız varsa tavuğu sosladıktan sonra mutlaka bir süre buzdolabında dinlendirmenizi öneririm. Tavuk sosu yedikçe daha da bir delicious olacaktır :) Ben bu tarif de döküm ızgara tava kullanıyorum. Eğer döküm tavanız yoksa mutlaka yanmaz yapışmaz yüzeyli bir tava kullanın.
MALZEMELER
- 2 adet tavuk göğüs
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş minik doğranmış sarımsak
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Köri
- Kuru nane
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüsleri ince kısmından geniş kısmına doğru keserek filetolara ayırın. Toplamda 4 adet fileto elde edin. Ayrı bir kabın içinde diğer tüm malzemeyi karıştırıp bir sos elde edin. Tavuk filetoları bu sosa bir güzel bulayın. Döküm tavayı ocakta iyice ısıtın. Tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Tavukları tavaya alıp iki taraflı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder