TAVUKLU NOHUT YEMEĞİ

    TAVUKLU NOHUT YEMEĞİ

    Sulu yemek deyince benim aklıma ilk gelen her zaman etli nohut yemeği olmuştur. Bana sorarsanız nohut yemeği sulu yemeklerin en iyilerindendir. Öyle ki ekmeği banarak yediğin yemeğin suyuna bile doyum olmaz. Yanında pilav ve birazda turşu varsa tutmayın beni :) Bir baş soğanda unutulmasın lütfen hem şifadır hem de harika  olur. Biliyorsunuz ki kuru fasulye, nohut, börülce ve mercimek gibi bakliyatlar protein açısından oldukça zengin besinlerdir. Yüksek oranda lif içerirler. Bunlardan haftada en az birini tüketmemiz gerektiğin unutmayın. 

     MALZEMELER

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça ( domates ve biber karışık olanından )
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

     Tavuk göğüsleri küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağ alın. Yemeklik doğranmış soğanı ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Tavuk etlerini ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Tereyağı ve salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Nohutları ekleyip bir güzel karıştırın. Üzerine su, kimyon ve yeterince tuz ekleyip tavuk etleri pişene ve suyu kıvam alana kadar pişirin. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar