MANTARLI SEBZELİ KAHVALTI ÇÖREĞİ

   MANTARLI SEBZELİ KAHVALTI ÇÖREĞİ

   Mayasız çarçabuk yapabileceğiniz güzel bir tarifim var. Ben diyeyim çörek siz deyin kek. Ama ailenin bir arada olduğu hafta sonu kahvaltılarınıza keyif ve lezzet katacak diye düşünüyorum. Çay demlenirken sizde bir yandan doğrayın malzemeleri koy karıştır ver fırına. Oldukça pratik bir tariftir. Bu çöreği çocukların çok sevdiğini bizzat biliyorum. Yani sıkıldık hep aynı kahvaltılıklardan diye düşünüyorsanız sevdiklerinize böyle farklı bir seçenekle bir güzellik yapabilirsiniz. 

    MALZEMELER

  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet büyük boy küp doğranmış kestane mantarı
  • 1 adet orta boy küp doğranmış patates
  • 1 adet orta boy küp doğranmış havuç
  • 2 dilim küp doğranmış beyaz peynir
  • 12 adet küp doğranmış siyah zeytin
  • Susam
  • Çörek otu
      HAZIRLANIŞI

      Karıştırma kabına yumurtaları kırıp iyice çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, şeker, tuz ve unu azar azar ekleyip iyice karıştırın. Mantar, patates, havuç ve peyniri ilave edip tekrar karıştırın. Kabartma tozunu bu aşamada ekleyip tekrar bir güzel karıştırın. Yağlanmış yuvarlak borcam yada fırın kabına hamuru döküp kaşıkla düzeltin. Üzerine aralıklı olarak siyah zeytinleri yerleştirin. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar