SÜT REÇELİ

    SÜT REÇELİ

    Kökeni Arjantin olan dünyada ise dulce de leche diye bilinen ve Latin Amerika ülkelerinde çok yaygın olarak tüketilen kahvaltılık tatlımı tatlı bir konuğumuz var bugün. Onun adı süt reçeli. Ona tam anlamı ile bayılacaksınız. İnanın böyle bir lezzet yok. Kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak. Çocuklar ekmeğe sürüp sürüp yiyecekler. Onu buzdolabında  fazla tutamayacaksınız bile bir bakmışsınız ki bitmiş. Bu övgülerin hepsine layık bu tatlı şeyin sizden istediği tek şey biraz sabır. Sabırlı olursanız harcadığınız zamana fazlasıyla değecek emin olun. Tarifin hiç bir zor tarafı yok onu söylemiş olayım. Tek tencerede kıvam alana kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte pişireceksiniz o kadar. İşte sabır dediğimiz şey birazcık burada devreye girecek. Onunda üstesinden gelirsiniz diye düşünüyorum. Sütten reçel olur mu ki demeyin sakın. Üstelikte tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz bir reçel olacak. 

     MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
      HAZIRLANIŞI

      Süt ve şekeri derin ve geniş bir tencerenin içine alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp karbonatı ekleyin. Bu aşamada sütün köpürmesi sönene kadar sürekli karıştırın. Sonrasında ara ara karıştırarak puding kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Ocakta fazla tutarsanız rengi daha da koyulaşacak ve daha kıvamlı olacaktır. Karamel rengini aldığı zaman ocaktan alabilirsiniz. Sonrasında bir cam kavanozun içine alıp buzdolabında muhafaza edin. Fazla bekletmeden tüketin. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar