SÜT REÇELİ
SÜT REÇELİ
Kökeni Arjantin olan dünyada ise dulce de leche diye bilinen ve Latin Amerika ülkelerinde çok yaygın olarak tüketilen kahvaltılık tatlımı tatlı bir konuğumuz var bugün. Onun adı süt reçeli. Ona tam anlamı ile bayılacaksınız. İnanın böyle bir lezzet yok. Kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak. Çocuklar ekmeğe sürüp sürüp yiyecekler. Onu buzdolabında fazla tutamayacaksınız bile bir bakmışsınız ki bitmiş. Bu övgülerin hepsine layık bu tatlı şeyin sizden istediği tek şey biraz sabır. Sabırlı olursanız harcadığınız zamana fazlasıyla değecek emin olun. Tarifin hiç bir zor tarafı yok onu söylemiş olayım. Tek tencerede kıvam alana kadar ara ara karıştırarak kısık ateşte pişireceksiniz o kadar. İşte sabır dediğimiz şey birazcık burada devreye girecek. Onunda üstesinden gelirsiniz diye düşünüyorum. Sütten reçel olur mu ki demeyin sakın. Üstelikte tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz bir reçel olacak.
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
Yorumlar
Yorum Gönder