REZENELİ KURABİYE

    REZENELİ KURABİYE

    Öncelikle sizlere tarifimin başrol kahramanı olan rezene hakkında kısa bir bilgi vereyim. Rezene bir Akdeniz bitkisidir. Mineral değeri çok yüksektir. Pek çok hastalığa iyi geldiği gibi sayısız bir çok da faydası vardır. Sakinleştirici özelliği bulunmaktadır. Anne sütünün verimliliğini arttırdığı bilinir. Gözler için görme kabiliyetini arttırır. Tansiyonu dengelemede yardımcıdır. Doğrusu bur da saymakla bitiremeyeceğim rezenin faydalarını. Daha bunun gibi bir çok şifalı faydası bulunan rezeneyi yine de kararında yani yeterince tüketmekte fayda var diye düşünüyorum. Rezenenin bilirsiniz kendisine has çok hoş bir kokusu vardır ve ben bunu çok severim. O mis gibi kokusu ile kurabiyeye de bence çok yakıştı. Düşünmeye hiç gerek yok o ki çay yanına harika bir kurabiye oldu diyebilirim.

     MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı rezene tohumu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
      HAZIRLANIŞI

      Yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, rezene tohumu ve vanilyayı alıp iyice karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp elinizle bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında alt kısımları kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar