ŞEFTALİ REÇELİ


    ŞEFTALİ REÇELİ
  
    MALZEMELER

  •  4 adet şeftali ( büyük )
  • 2,5 su bardağı şeker 
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • yarım limonun suyu
  • 3 adet karanfil
     HAZIRLANIŞI
     
     Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Tencereye koyup üzerine şekerini ilave edelim. Bu şekilde şeftaliler suyunu salana kadar 1 saat bekletelim. Sulanan şeftalileri ocağa alalım ve karanfil çubuklarını da atıp  kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim. Şeftali reçel yaparken çok köpürür bunu  önlemek için 1 çay kaşığı tereyağ  ilave edelim.  Reçelimiz kıvam almaya başlayınca sıkmış olduğumuz yarım limonun suyunu ilave edip 5 dk kadar daha pişirelim. Pişen reçelimizi biraz dinlendirdikten sonra kavanoza koyup ağzını kapatalım ve serin yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun :) 

     

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar