ŞEFTALİ REÇELİ
ŞEFTALİ REÇELİ
MALZEMELER
- 4 adet şeftali ( büyük )
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tereyağ
- yarım limonun suyu
- 3 adet karanfil
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Tencereye koyup üzerine şekerini ilave edelim. Bu şekilde şeftaliler suyunu salana kadar 1 saat bekletelim. Sulanan şeftalileri ocağa alalım ve karanfil çubuklarını da atıp kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim. Şeftali reçel yaparken çok köpürür bunu önlemek için 1 çay kaşığı tereyağ ilave edelim. Reçelimiz kıvam almaya başlayınca sıkmış olduğumuz yarım limonun suyunu ilave edip 5 dk kadar daha pişirelim. Pişen reçelimizi biraz dinlendirdikten sonra kavanoza koyup ağzını kapatalım ve serin yerde muhafaza edelim. Afiyet olsun :)
Ellerıne saglık çok güzel olmuş👍👍🥰
YanıtlaSil