MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

 
    MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI
    
    MALZEMELER

  • 250 gr kavrulmuş kadayıf
  • 75 gr bitkisel margarin
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
      Muhallebi için;
  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti
      HAZIRLANIŞI
      
      Yanmaz büyükçe tavaya margarini koyup eritelim. Hemen arkasından kadayıfı, şekeri ve fındığı ekleyip 5-6 dk kadar kavuralım. Zaten hazır kavrulmuş olduğu için karıştırmamız yeterli olacaktır. Kadayıfı soğumaya bırakalım. Tencereye krem şanti hariç sırasıyla tüm malzemeyi koyup, ocakta sürekli karıştırarak muhallebimiz göz göz olana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi 15 dk kadar ılımaya bırakalım. Biraz ılımış olan muhallebiye krem şantiyi ilave edip tekrar iyice çırpalım. Uygun bir borcama kadayıfın yarısını koyalım. Üzerine muhallebiyi döküp spatulayla düzleyelim. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine ekleyelim. Dolabta soğumaya bırakalım. Tatlımız hazır. Afiyet olsun :)  
      

Yorumlar

Popüler Yayınlar