OTLU POĞAÇA

 
    OTLU POĞAÇA
    
    MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 paket kabartma tozu  
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • bir tutam maydanoz
  • bir tutam dereotu
     HAZIRLANIŞI
   
     Derin bir kabın içine bir yumurtayı kıralım. Diğer yumurtanın sarısını başka bir kaba ayırıp beyazını alalım. Ardından yoğurt, sıvı yağ, un, tuz ve kabartma tozunu da koyup yumuşak bir hamur elde edelim. Sonra içine kırmızı pul biberi ve ince ince doğradığımız maydanoz ve dereotunu da ekleyip karıştıralım. Bu aşamada hamur biraz cıvıklaşabilir. 2 yemek kaşığı un ilave edip yoğurduğumuzda tekrar kıvamını alacaktır. Hamurdan, cevizden  az büyük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. İsterseniz içine peynirli harçta koyabilirsiniz . Son aşama olarak yumurta sarısını sürüp üzerine çörek otu serpelim. 180° fırında altlı üstlü pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun :) 

Yorumlar

Popüler Yayınlar