FIRINDA KOLAY PİZZA

   
    FIRINDA KOLAY PİZZA
    
    MALZEMELER

  • 1 bardak ılık su
  • 1 paket kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3,5 su bardağı un  
     ÜZERİ İÇİN
  • 100 gr sucuk
  • 9-10 adet mantar
  • 1-2 adet çarliston biber
  • 5-6 adet kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı kekik 
  • kaşar rendesi ( istediğiniz miktar )    
      HAZIRLANIŞI 
      
      Yoğurma kabına ılık suyu, maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Tuz ve zeytin
yağını da katalım. Unu azar azar ekleyerek yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini örtüp 30 dk mayalanmaya bırakalım. Bizde bu arada üzeri için olan malzemeleri hazırlayalım. Sucuk, mantar , biber ve domatesleri ince ince dilimleyelim. Salçanın içine kekik atıp bir miktar suyla açalım. Mayalanan hamuru yağladığımız fırın tepsisine alalım ve elimizle tepsiye göre açalım. Açma işlemi bitince çatal yardımıyla birkaç yerine delikler açalım (Bu sayede hamurun kabarmasını önlemiş oluyoruz). Hazırladığımız salçalı sosu hamurun üzerine eşit bir şekilde sürelim. Yeterince kaşar rendesi koyup diğer malzemeleri de ilave edelim. 200° fırında pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın tepsiyi fırından alıp bir miktar daha rendelenmiş kaşar peyniri üzerine ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar