MERCİMEKLİ GÜL BÖREĞİ

 
   MERCİMEKLİ GÜL BÖREĞİ
   
   MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet  yeşil soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • tuz
  • bir tutam maydanoz

     üzeri için;

  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • çörekotu
  • susam
     HAZIRLANIŞI
      
      Mercimekleri yeteri kadar suda haşlayalım. Tavaya zeytinyağ koyup küçük doğradığımız soğanları katıp soteleyelim. Mercimekleri,tuzu ve baharatları da ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp küçük doğradığımız maydanozları ilave edelim. Hazırladığımız karışımı biraz ılımaya bırakalım. Yufkaları üst üste koyup dörde bölelim. Her bir yufkayı sarmadan önce  bir miktar  zeytin yağla yağlayalım. Hazırladığımız malzemeden yine bir miktar alıp yufkanın geniş kısmına yayalım. Yufkayı rulo yapıp gül şeklini verelim. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığımız sosu sürelim. Çörek otu ve susam serpip 180° fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar