MERCİMEKLİ GÜL BÖREĞİ
MERCİMEKLİ GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 2-3 adet yeşil soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- tuz
- bir tutam maydanoz
üzeri için;
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- çörekotu
- susam
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri yeteri kadar suda haşlayalım. Tavaya zeytinyağ koyup küçük doğradığımız soğanları katıp soteleyelim. Mercimekleri,tuzu ve baharatları da ekleyip karıştıralım. Ocaktan alıp küçük doğradığımız maydanozları ilave edelim. Hazırladığımız karışımı biraz ılımaya bırakalım. Yufkaları üst üste koyup dörde bölelim. Her bir yufkayı sarmadan önce bir miktar zeytin yağla yağlayalım. Hazırladığımız malzemeden yine bir miktar alıp yufkanın geniş kısmına yayalım. Yufkayı rulo yapıp gül şeklini verelim. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığımız sosu sürelim. Çörek otu ve susam serpip 180° fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder