KABAKLI KOL BÖREĞİ

 
    KABAKLI KOL BÖREĞİ
    
    MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 2 adet kabak
  • 4-5 yemek kaşığı lor peynir ( yağlı )
  • 1 tane kapya biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • tuz 
  • karabiber
    üzeri için;
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süt
  • susam
     HAZIRLANIŞI
     
     Kabakları rendeleyelim. Elimizle suyunu sıkalım. Kabakların üzerine küçük doğradığımız kapya biber, lor peynir, zeytinyağ, tuz ve bir miktar karabiber döküp karıştıralım. İlk yufkayı açalım, içine hazırladığımız karışımdan yeteri kadar yayalım. Yufkayı rulo halinde sarıp yağladığımız fırın tepsisine alalım ve kendi etrafında yine rulo şeklinde saralım. Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp yufkaların arasında boşluk kalmayacak sekilde saralım. Hazırladığımız sosu böreğin üzerine sürelim. Birazda susam serpelim. Fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)         

Yorumlar

Popüler Yayınlar