PATLICAN KEBABI
PATLICAN KEBABI
MALZEMELER
- 6 adet orta boy patlıcan
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı köri baharatı
- 1 adet yumurta
- bir tutam maydanoz
- tuz
- 1 bardak sıcak su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Yemeğimiz için ilk önce köfteyi hazırlayalım. Kıymayı bir kaba alalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı , sarımsağı ve ince ince doğradığımız maydanozları da katıp diğer malzemelerle beraber elimizle yoğuralım. Köftemiz hazır. Patlıcanları alacalı soyup 2 parmak kalınlığında enlemesine keselim. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir patlıcan bir köfte şeklinde tepsiye dizelim. Tepsinin üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim. Bir kasenin içinde su ve salçayı karıştıralım. Hazırladığımız sosu köftelerin üzerine dökelim. Tepsinin üzerini folyoyla kapatalım. 220° fırında pişirelim. Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder