PATLICAN KEBABI


   PATLICAN KEBABI
   
   MALZEMELER  

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri baharatı
  • 1 adet yumurta
  • bir tutam maydanoz
  • tuz 
     sos için;

  • 1 bardak sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı   

      HAZIRLANIŞI
      
      Yemeğimiz için ilk önce köfteyi hazırlayalım. Kıymayı bir kaba alalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı , sarımsağı ve ince ince  doğradığımız maydanozları da katıp diğer malzemelerle beraber elimizle yoğuralım. Köftemiz hazır. Patlıcanları alacalı  soyup 2 parmak kalınlığında enlemesine keselim. Köfteden  ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir patlıcan bir köfte şeklinde tepsiye dizelim. Tepsinin üzerine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim. Bir kasenin içinde su ve salçayı karıştıralım. Hazırladığımız sosu köftelerin üzerine dökelim. Tepsinin üzerini  folyoyla kapatalım. 220° fırında pişirelim. Afiyet olsun:)


    

Yorumlar

Popüler Yayınlar