DOMATESLİ BİBER TURŞUSU
DOMATESLİ BİBER TURŞUSU
MALZEMELER
- 1 kg cam kavanoz
- turşuluk sivri biber (yaklaşık 17-18 adet)
- 7-8 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 3 tatlı kaşığı tuz (turşuluk tuz)
- yarım çay bardağı sirke
HAZIRLANIŞI
Öncelikle biberlerin saplarını koparıp küp küp keselim. Domateslerin kabuklarını soyup sarımsak ile birlikte yemeklik doğrayalım. Bu malzemeleri bir kabın içinde karıştıralım. Karışımı 1 kg cam kavanozun içine koyalım. Üzerine tuzunu ve sirkesini dökelim. Boş kalan kısmı su ile dolduralım. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim. Birkaç dal maydanoz koyarak kavanozun kapağını kapatalım. Serin bir yerde muhafaza edelim. Turşumuz yenecek kıvama geldiği zaman buzdolabında muhafaza edelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder