ARMUTLU KEK
ARMUTLU KEK
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 adet armut
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu kuşüzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta yumurta ve şekeri krema kıvamında çırpalım. Ardından süt, sıvı yağ, vanilin ve unu da katarak kek hamurunu hazırlayalım. Kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğradığımız armutu, tarçın ve kuş üzümünü de ilave edip karıştıralım. En son kabartma tozunu atalım. Onuda karıştırıp yağladığımız kek kalıbına dökelim. 170° fırında pişmeye bırakalım. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder