YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR
YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR
Kısırı çok severim. Kısırın sağlık açısından da mevsimine göre içine konulan taze sebzelerden dolayı faydalı, aynı zamanda da oldukça lezzetli ve besleyici buluyorum. Kısır her ne kadar adını çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak yazdırdıysa da benim için lezzetli bir akşam yemeğine dönüşüverir. Evde yemek olmadığı zaman benim için akla ilk gelen pratik bir öğündür. Bu sefer biraz değişiklik yapıp içine yine çok sevdiğim yeşil mercimek ilave ettim. Aman bir güzel oldu sormayın 😋
MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 adet domates
- 2 adet salatalık
- 1 adet soğan
- 2 adet taze yeşil soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet sivri biber
- Çeyrek demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
İnce bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve üzerini kapatıp 10 dk bekletin. Bulgur yumuşadıktan sonra kaşıkla bir karıştırın. Üzerine acı biber salçası, domates salçası, kimyon, limonun suyu ve yeterince tuz atıp iyice karıştırın. Üzerine domates, salatalık, soğan, yeşil soğan, sivri biber, sarımsak ve maydanozu küçük küçük doğrayıp ilave edin. Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin ve hepsini bir karıştırın. Tavaya zeytinyağı, kuru nane ve kırmızı pul biberi alıp ısıtın. Sonrasında bulgurun üzerine gezdirip karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder