LİMONLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI
LİMONLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Şu sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, tatlı krizlerinize de hafifliği ile çözüm olacak, üstelik de çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarifim var. Sıcak havalardan olsa gerek böyle hafif ve limon aromalı serinletici tatlara kafayı takmış durumdayım sanırım :) Sizlerde de buna benzer durumlar varsa hemen şunu söyleyeyim ki bir dilim asla yetmeyecek 😋
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun suyu
- 1 tam limonun kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Üzerine serpmek için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Tencereye süt, şeker ve irmiği alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca vanilya, limon suyu, kabuğunun rendesi ve tereyağını ilave edip tereyağ içinde eriyene kadar bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Uygun bir borcam kabının yüzeyini ıslatın. Tatlıyı borcama dökün. Buzdolabında soğuyana kadar dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder